+359 876 880 213, +359 883 361 324
info@beautyexpertstudio.net
Работно време: Понеделник-Петък 09:00 - 19:00, Събота 10:00 - 14:00
+359 876 880 213, +359 883 361 324
info@beautyexpertstudio.net
Работно време: Понеделник-Петък 09:00 - 19:00, Събота 10:00 - 14:00

ELYSION PRO – РЕВОЛЮЦИЯ В ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ

С голяма гордост ви споделям, че ElysionPRO бе обявен от реномираното списание Revista VIDA ESTÉTICA за най-добър диоден лазер в своята категория “Диодна лазерна епилация”.
Според Steven Bullon, мениджър на медията и домакин на церемонията по награждаването, Еlysion-Pro е избран за най-добър апарат заради своята ефективност, гъвкавост и технологични иновации!

Elysion PRO премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката на фоликула без да увреждат кожата. Процедурите с Elysion PRO позволяват ефективно премахване на косми дори от най-чувствителнaта кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на космените фоликули.

Най-бързият, безболезен диоден лазерподходящ за всички сезони е вече и при нас

Лазерната епилация се предлага в световен мащаб като метод за отстраняване на нежеланото окосмяване повече от 20 години и се е доказала като абсолютно безвредна.

Как работи Elysion-PRO?

Диодният лазер на испанската фирма Cocoon Medical – Elysion (Елисион), премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фуликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката без да увреждат кожата.
Процедурите позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителната кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите.

Elysion притежава развита и патентована охлаждаща система, която защитава кожата от високи температури наречена „crystal freeze”. Това е система за охлаждане на накрайника, която поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса, фактор, който драстично намалява чувствителността на третиранара зона по време на процедурата.

Ефективна ли е лазерната епилация с Elysion-PRO?

Върху кожата съществуват активни фоликули и по-малък процент неактивни. Фоликулите са подходящи за разрушаване, когато са активни – в анагенна фаза. Лазерната епилация с Elysion-PRO разрушава фоликула перманентно. Неактивните фоликули достигат фаза, в която могат да бъдат премахнати при следващите сесии на процедурата.

Технологии и характеристики

Универсална платформа с висока мощност 2000W, която в комбинция с дължина на вълната 810 nm за третиране на всички фототипове, типове косми и зони на тялото.

Максимална безопасност, рентабилност и ефективност дори при остатъчни косми на тъмна кожа при последните сесии.

За терапиите

Зашеметяващи резултати още от първата процедура без болка, без риск за кожата и изключително бързо. Диоден лазер с охлаждаща система crystal freeze, която защитава кожата от високите температури и по този начин прави епилацията напълно безболезнена, дори приятна. Технически параметри: Накрайникът е 9 на 9 мм. с дължина на вълната 810 нанометра, работи с 5,10 и 15 херца, което означава ,че за минута и 12 секунди изстрелва 1000 импулса с мощност 2000 вата. Ако го сравним домашен фотоепилатор означава ,че е над 10 пъти по-ефективен.

Съвети преди процедурата

– Не се епилирайте с кола маска или епилатор от  14 до 20 дни преди процедура, в зависимост от зоната;
– Обръснете много добре зоната от тялото в деня преди процедурата;
– Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем;
– Винаги информирайте терапевта за прием на медикаменти , предишни процедури.

Импулсът прониква само на около 7 мм  в кожата без да засяга околните тъкани. Невъзможно е импулсът да достигне, който и да било вътрешен орган.
Използва се само силна светлина, която се трансформира в топлина чрез пигмента Меланин в косъма. Използват се  предпазни очила. Маркират се бенките с бял молив или лепенка. Татуировки не се обработват.

Какъв резултат мога да очаквам?

Дълготрайно обезкосмяване, постигнато за кратък период от време, като в същото време се подобрява и състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и решава проблеми с фоликулита, пъпки и т.н

Колко процедури са необходими?

Определят се от терапевта. Обикновено процедурите варират между 6 и 12 сесии, тъй като можем да премахнем само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж. Броят на сеансите зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, фототипа на кожата и специфичните нужди на всеки пациент.

Колко дълго продължава процедурата?

Продължителността на процедурата зависи от размера на обработваната зона. Горната устна може да отнеме до 5 минути, а за краката е необходим около час.

Подходящ ли е Elysion-PRO за всички фототипове кожа?

Основното различие и предимство на Elysion (Елисион), е че третира много успешно и безопасно хора с по-тъмен тен на кожата, както и хора с по-светли косми. Епилацията е подходяща за всички зони и фототипове, прилага се през всички сезони (вкл. И лятото), като процедурата е безопасна и за кожи с тен. Нещо, което не беше възможна опция при епилациите от предишно поколение.

Имат ли странични ефекти процедурите с Elysion-PRO?

Манипулацията не е болезнена и е толерантна към кожата. Пациентите усещат загряване и леко боцкане. Страничните ефекти са минимални в зависимост от кожата, най-често се проявяват в зачервяване, което преминава бързо.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата. Elysion-PRO не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.